La Generalitat prorrogarà el confinament perimetral una setmana més

Ximo Puig anuncia una ampliació a partir de divendres i descarta el confinament domiciliari.

Controls en els accessos a la Comunitat Valenciana per l'A-3
Controls en els accessos a la Comunitat Valenciana per l'A-3 / Efe.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que ampliarà el confinament perimetral durant una setmana més a partir de divendres. Ho ha fet en declaracions a À Punt Mèdia, on també s'ha mostrat contrari a la possibilitat d'establir un confinament domiciliari, perquè podria suposar contraproduent per a la ciutadania.

Puig ha afirmat que les necessitats de cada autonomia són diferents, fet pel qual cal atendre les circumstàncies de cada territori segons l'evolució pròpia de cada una.

El president de la Generalitat ha assegurat que el principal problema actual de la pandèmia és "l'estrés sanitari" i que és allí on s'han de posar tots els esforços. "Ens preocupa, sobretot, l'augment de l'hospitalització. En aquests moments hi ha 1.300 llits ocupats i uns 200 en les UCI. N'hi ha suficients. No és moment de dèficit però és clar que la situació és ascendent i preocupant", ha asseverat.

No obstant això, ha demanat no introduir noves mesures fins que no es veja com han funcionat les que ja s'han posat en marxa en els últims dies, com ara el toc de queda. A més, el president considera que seria "raonable" ampliar el període d'aplicació d'aquestes i del confinament perimetral actual.

Sobre les festes de Nadal, Ximo Puig ha afirmat que desconeix encara com seran, però que veu complicat que siguen "com sempre".

També et pot interessar

stats