La Generalitat proposa que el valencià siga requisit per a la funció pública excepte en la sanitat

El sindicat CSIF rebutja la proposta en considerar-la una "imposició" i en demana la seua retirada.

La Generalitat proposa que el valencià siga requisit per a la funció pública excepte en la sanitat
La Generalitat proposa que el valencià siga requisit per a la funció pública excepte en la sanitat

La consellera de Justícia i Administracions Públiques, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest dimecres que ha proposat incloure en l'avantprojecte de la Llei de funció pública que el valencià siga requisit imprescindible per a accedir a la funció pública en tots els casos menys en la sanitat. Bravo ha fet aquest anunci després de presidir la mesa de negociació de l'avantprojecte de la Llei de funció pública valenciana que s'ha reunit aquest dimecres. 

La Generalitat oferirà 4.425 llocs de treball en 2018

La Generalitat oferirà 2.417 places, que es fusionarà amb les oposicions de 2017, amb un total de 2.008 llocs, per la qual cosa l'oferta conjunta serà de 4.425 llocs de treball, en els sectors de sanitat, seguretat i benestar social.

Aquesta nova oferta, ha assegurat la consellera Bravo, permetrà reforçar sectors bàsics com els assistencials i els vinculats a la lluita contra el frau fiscal, la concessió d'ajudes públiques, l'assessorament jurídic i de gestió de recursos, la prevenció i extinció d'incendis, l'ocupació, l'agricultura i el suport al turisme i l'activitat cultural, entre d'altres.

Comprendrà la convocatòria de 400 llocs per a administratius i auxiliars; 123 de personal tècnic d'administració general; 35 places per a personal tècnic de medi ambient; 120 llocs d'orientació laboral i més de 600 entre docents d'educació infantil, educació especial i especialistes en atenció sociosanitària.

El sindicat CSIF rebutja "la imposició" 

El sindicat CSIF ha emés un comunicat on rebutja que el valencià siga requisit en considerar que es tracta d'un "imposició". El sindicat proposa que siga un mèrit i no un requisit. En aquest sentit, han dit que han plantejat a la Generalitat que retire la proposta i la renegocie. 

També et pot interessar

stats