La Generalitat presenta un pla de contingència enfront del Brexit

Les mesures pretenen ajudar els empresaris valencians i garantir l'accés a la sanitat universal dels residents britànics.

VÍDEO | La Generalitat presenta un pla de contingència enfront del Brexit

Davant de la incertesa del Brexit, la Generalitat ha presentat aquest dimarts a Alacant un pla de contingència que dona resposta a qualsevol pas que faça a partir d'ara el Regne Unit. Aquestes mesures pretenen ajudar els empresaris valencians que treballen al Regne Unit i també els britànics que resideixen a la Comunitat Valenciana per a garantir-los, per exemple, la sanitat universal.

Les conseqüències del Brexit ja s'han fet notar en els sectors productius valencians, com ara el del calcer i el dels automòbils. No tant en el turisme, que manté el creixement, però sí que han baixat considerablement les exportacions. "Volem estar al costat dels sectors productius i les persones afectades, i cap britànic perdrà la condició de ciutadania respecte al dret bàsic de salut", ha resumit el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Durant la huitena reunió de la Comissió d'Acció Exterior i Relacions amb la Unió Europea, han emfatitzat la importància de mesures com ajudar les empreses valencianes a obtindre certificacions agroalimentàries en l'exportació, mantindre la validesa dels certificats educatius i garantir l'accés dels britànics residents a la sanitat universal. Així mateix, la Generalitat ha inaugurat un web per a informar ciutadans i empresaris davant de tots els dubtes que genera el procés del Brexit.

També et pot interessar

stats