La Generalitat es personarà en la causa d'Erial per a recuperar els diners robats

Podem dóna suport a la iniciativa mentre que Ciutadans assegura que Zaplana no ha estat, no està ni estarà en aquesta formació política.

Ximo Puig atén els mitjans de comunicació al Senat
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació al Senat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres que el Govern valencià es personarà en la causa oberta arran de l'operació Erial, en la qual van ser detinguts dimarts l'expresident Eduardo Zaplana i sis persones més. S'hi investiga un possible delicte de blanqueig de capitals, desviament de fons i malversació de cabals.

Fonts de la investigació xifren en deu milions d'euros les comissions presumptament pagades per empresaris a canvi d'adjudicacions sospitoses del govern que presidia Eduardo Zaplana. 

Amb aquest moviment, l'Administració autonòmica buscarà "recuperar els diners que hagen pogut ser sostrets", tal com ha explicat Puig. El dirigent socialista ha lamentat "l'impacte negatiu" que suposa la detenció de Zaplana per a la Comunitat Valenciana, que, segons ha recordat, estava traient el cap després d'una "travessia" vinculada a 20 anys de "corrupció sistèmica" del PP.

Bonig insta el Consell a personar-se en les causes del PSPV i el Bloc

La presidenta del PPCV ha afirmat als corredors de les Corts Valencianes que els sembla "bé" que la Generalitat es persone en la causa contra Eduardo Zaplana i els ha urgit a fer el mateix amb les causes obertes pel presumpte finançament irregular del PSPV i del Bloc.

Des de Podem, Antonio Estañ ha manifestat el suport de la formació a la personació del Consell en la causa de Zaplana, sobretot si es tradueix en "una recuperació dels diners" per als valencians i valencianes". Al seu parer, l'expresident ha sigut "el promotor del model del PP a la Comunitat Valenciana" que va instaurar les mossegades i les polítiques vinculades als grans esdeveniments que es finançaven amb diners públics.

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans al parlament valencià ha manifestat respecte cap a les decisions del Consell i ha negat que la seua formació haja tingut qualsevol relació amb Zaplana. "Ni ha estat, ni està, ni estarà en Ciutadans", ha assegurat Mari Carmen Sánchez.

Tant el PSPV com Compromís han coincidit en el fet que la investigació oberta pel cas Erial contribuirà a indagar en els orígens d'un sistema de finançament il·legal "tan perfeccionat" que no ha pogut començar "de la nit al matí", segons ha manifestat Mireia Mollà, portaveu adjunta de la formació taronja. 

També et pot interessar

stats