La Generalitat es personarà en el cas Erial per a recuperar els diners públics

El president de la Generalitat destaca que ja s'han confiscat vora 11 milions d'euros: “Mai en una causa de corrupció s'han recuperat tants diners”.

L'expresident Eduardo Zaplana, en la porta del jutjat de València
L'expresident Eduardo Zaplana, en la porta del jutjat de València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que el govern valencià es personarà en el cas Erial, en què figura com a investigat l'expresident valencià i exministre Eduardo Zaplana, i esgotarà tots els recursos per a aconseguir recuperar la màxima quantitat dels diners públics defraudats. 

Segons ha destacat el cap del Consell en les Corts, el jutge que instrueix la causa ha confiscat uns 11 milions d'euros, entre propietats embargades i diners en efectiu, tot i que la quantitat podria arribar als 18 milions. “Mai en una causa de corrupció s'han recuperat tants diners”, ha dit, en referència a Erial. La causa judicial investiga el presumpte cobrament de més de 10,5 milions d'euros en comissions derivades de la concessió de les ITV realitzades el 1997 durant l'etapa de Zaplana al capdavant de la Generalitat, i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, que va posar-se en marxa en 2003. 

Puig ha promés la personació en la causa com a resposta a la pregunta en la sessió de control al Consell del síndic de Compromís, Fran Ferri, que volia saber quines iniciatives té pensades el Consell per a recuperar els diners de la privatització fraudulenta de les ITV que va fer el PP en 1997. El president ha recordat que durant dues dècades es va instaurar “un règim de corrupció generalitzada” per part del PP que va ser “una arma de destrucció massiva” per a la imatge de la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats