La Generalitat i les penyes acorden regular la formació de les escoles taurines

Les classes pràctiques hauran de realitzar-se en espais tancats i estar certificades per un personal tècnic competent.

Plaça de Bous de Villena. Europa Press
Plaça de Bous de Villena. Europa Press

El Consell ha arribat a un acord amb la Federació de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana pel qual aprovarà un decret que regule la formació a les escoles taurines.

Segons ha informat la Generalitat, pròximament es presentarà un text pel qual es formalitzarà que les classes pràctiques hauran de realitzar-se en espais tancats i estar certificades per un personal tècnic competent.

A més, s'indicarà l'edat mínima per a accedir a aquestes escoles i la necessitat d'autorització per part dels tutors legals.

Segons el director general de Coordinació Institucional de Vicepresidència de la Generalitat, Ivan Castañón, "l'objectiu és que la tradició taurina s'adapte a les normativa actuals en les quals es tenen en compte no solament les qüestions culturals, sinó totes les garanties legals”.

El director general ha manifestat que aquest acord "és un pas més per a garantir que la formació a les escoles taurines de la Comunitat Valenciana es trobe dins d'un marc legal que els dote de seguretat jurídica i garantisca la seguretat dels menors".

També et pot interessar

stats