La Generalitat obrirà una consulta pública per a regular les llicències VTC

Segons el Consell, ho tramitarà a través d'un decret llei amb mesures que "no suposen indemnitzacions”.

La Generalitat obrirà una consulta pública per a regular les llicències VTC
La Generalitat obrirà una consulta pública per a regular les llicències VTC

La Generalitat obrirà una consulta pública per a abordar la regulació de les llicències de vehicles de turisme amb conductor (VTC) a través d'un decret llei del Consell, i amb mesures que "no suposen indemnitzacions en cap dels sectors afectats".

Així ho ha explicat el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, a representants de l'Associació Gremial d'Auto Taxis de València, la Confederació d'Autònoms del Taxi, USO, l’Associació de Taxistes de la Comunitat Valenciana, l'Associació Empresarial d'Auto Taxis de la Comunitat Valenciana i Elit Taxi.

L'objectiu, segons Domingo, és "fer tot el que està a l’abast de l'administració per a restablir l'equilibri que s’ha trencat entre les llicències de taxi i les de VTC".

Per a això, la Conselleria d'Habitatge publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat una consulta prèvia per a sol·licitar l'opinió i participació de les organitzacions més representatives del sector, i estudiar així les actuacions que s’hi poden fer.

En aquest context, el director general ha subratllat que la Generalitat "vetlarà per la seguretat jurídica i aplicarà mesures que no comporten cap tipus d'indemnització per a cap dels sectors afectats".

Cal recordar que el decret llei impulsat pel govern espanyol ha habilitat les autonomies a actuar en la gestió de les VTC d'àmbit inteurbà, i als ajuntaments a abordar aquesta qüestió en l'urbà.

D'aquesta forma, l’executiu espanyol habilita les comunitats autònomes a modificar certes condicions d'explotació de les VTC en relació a les condicions de precontractació, captació de clients, sol·licitud del servei, recorreguts mínims i màxims, serveis horaris obligatoris i especificacions tècniques dels vehicles.

Els taxistes veuen el decret llei amb “relativa esperança”

La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana veu el decret llei amb "relativa esperança". "Cada dia hi ha més VTC al carrer sense control i el temps corre en contra del sector del taxi", ha afirmat l'organització en un comunicat.

Amb aquest decret llei "d'urgència", els taxistes autònoms entenen que la consellera de Vertebració del Territori, María José Salvador, està "complint el compromís adquirit fa unes setmanes de prendre mesures per a tornar l'equilibri entre taxis i VTC".

També et pot interessar

stats