La Generalitat obrirà un expedient informatiu a Alfonso Roselló, relacionat amb l'operació Erial

El cunyat de l'exconsellera Maritina Hernández haurà d'explicar per què va manipular els expedients del Pla Eòlic.

Conselleria d'Economia
Conselleria d'Economia / Fèlix Tena

La Generalitat obrirà un expedient informatiu al resposanble de Recursos Humans de l'IVACE, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial. Alfonso Roselló ha d'explicar per què va manipular els expedients del Pla Eòlic sis dies abans que la Guàrdia Civil detinguera Eduardo Zaplana. 

La Conselleria de Transparència serà qui dirigirà aquesta acció, en què Roselló haurà d'explicar per què va acudir a l'arxiu del Centre Logístic de la Generalitat a Riba-roja el 16 de maig. Segons consta en el registre d'entrada, va buscar els mateixos documents que investiga l'UCO per la presumpta relació amb el cas Erial. En concret, la carpeta de l'Àrea VI del Pla Eòlic adjudicat a la família Cotino. Segons publica el diari El Mundo, els agents de la Guàrdia Civil han deixat constància en l'informe oficial que els documents estaven fora de la caixa i havien sigut revisats. 

El cap de servei de l'IVACE, que depén de la Conselleria d'Economia, és el marit  d'Auxiliadora Hernández, ex-secretària autonòmica d'Educació amb el Partit Popular. Hernández va estar imputada en el cas Gürtel, encara que deprés de declarar se li alçà la imputació. És germana de l'exconsellera d'Agricutura popular Maritina Hernández. Alfonso Roselló és també amic de Juan Francisco García, que ha quedat en llibertat amb càrrecs després de ser detingut en l'operació Erial amb Eduardo Zaplana. 

També et pot interessar

stats