La Generalitat obri línies de cooperació per a investigar sobre l'envelliment al Japó

El cap del Consell busca col·laboracions amb socis orientals per a un nou centre de recerca d'Alacant

La missió institucional i empresarial de la Generalitat  en una reunió de treball al Japó.
La missió institucional i empresarial de la Generalitat en una reunió de treball al Japó. / EFE M. Bruque.

Les trobades de la delegació institucional i empresarial durant aquests dies al Japó amb agents de diferents sectors estan servint per a trobar punts en comú entre els dos països. Un d'ells és la tendència demogràfica de l'envelliment, un assumpte que preocupa els dos territoris, ja que encapçalen el rànquing de societats més envellides del món.

Arran d'aquest problema, que afecta la qualitat de vida i el sosteniment de les Administracions, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit amb representants del Govern japonés per tal d'intercanviar opinions i buscar punts de col·laboració sobre aquesta matèria. Ambdues representacions han coincidit que la inversió en investigació científica és l'estratègia adequada per a aconseguir revertir la tendència.

La Generalitat pretén crear a Alacant un centre d'investigació de l'envelliment. Una idea que compta amb el suport de la directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques, la valenciana Maria Blasco, que va defendre la proposta de disposar d'unes instal·lacions per a previndre i tractar malalties degeneratives.  

Ximo Puig ha confirmat que la Generalitat continua treballant en aquest projecte i ha declarat que tota la cooperació internacional serà positiva. El Japó està avançant tant en l'estudi de malalties degeneratives com en la gestió de l'envelliment, i el president ha convidat el Govern japonés a visitar la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'organitzar una trobada de cooperació bilateral.

Espanya serà, segons un informe de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament, el segon país amb la població més envellida del món, per darrere del Japó, en el 2050. Segons aquesta previsió, en aquest any s'espera que el 40% dels habitants a Espanya tinguen més de 65 anys. Actualment la Comunitat Valenciana s'acosta a la mitjana espanyola, però Alacant és el territori amb un percentatge més alt de població major.

També et pot interessar

stats