La Generalitat invertirà 15 milions en el bo turístic durant 2022

Ximo Puig assegura que el nou model de finançament a Espanya és "inajornable" i que no es pot esperar més

Cullera
Cullera / Ajuntament de Cullera

El bo turístic, una de les iniciatives econòmiques millor rebudes durant la pandèmia, tindrà continuïtat en 2022. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns durant el debat de política general que el Consell invertirà 15 milions d'euros per a estendre aquesta iniciativa durant l'any que ve. El bo turístic suma ja una inversió de 17 milions i ha beneficiat 75.000 persones durant el primer termini i 21.000 en la nova fase fins al final d'any.

El president ha enfatitzat el "futur" que té el sector i ha incidit en l'aposta de la Generalitat per un turisme "digital, inclusiu i sostenible" i amb "solucions concretes per al turisme de hui, amb ajudes públiques intel·ligents".

També ha anticipat que posarà en marxa un altre bo per al comerç, dotat amb cinc milions d'euros en ajudes que "arribaran en poques setmanes" a un sector que "ha patit molt" durant la pandèmia, i que es completarà amb cinc milions més dels ajuntaments. El xicotet comerç representa 390.000 ocupacions i el 14% del PIB valencià, un pes que ha posat en valor a l'hora d'anunciar una injecció en el sector de 20 milions d'euros.

D'altra banda, Puig ha reivindicat com a "inajornable" una solució estructural a l'infrafinançament, i ha deixat clar que "el finançament toca ara". "No podem esperar", ha assenyalat durant el seu discurs. El president ha urgit a una Espanya dotada d'un "finançament just, més sensible amb la diversitat, compromesa amb la cogovernança, superadora d'estructures radials, amb el sector públic descentralitzat i amb joc net fiscal".

També et pot interessar

stats