La Generalitat intervé la venda de 218 vivendes del Banc Sabadell, que passaran al parc públic valencià

És la major operació d'adquisició pública d'habitatge públic utilitzant el dret de tanteig de tot Espanya, segons el Consell.

Dalmau ha presentat a agents socials i representants dels municipis valencians l'actuació duta a terme pel seu departament
Dalmau ha presentat a agents socials i representants dels municipis valencians l'actuació duta a terme pel seu departament / @GVAvicepres2n (Twitter)

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha anunciat aquest dijous que 218 vivendes procedents de l'estoc del Banc Sabadell passaran al parc públic de la Generalitat, gràcies a una operació de compra que ha definit com la major adquisició en bloc d'habitatge públic a través del tanteig de tot Espanya.

El Consell pagarà més de 8 milions d'euros per la compra de les 218 cases que l'entitat bancària anava a vendre a un fons voltor. Estan repartides en 17 municipis de les tres províncies amb alta demanda d'habitatges. “Anaven a passar a un fons d'inversió, però la Generalitat va intervindre i ara aquestes vivendes passen a formar part del parc públic valencià”, ha explicat Dalmau.

Dalmau ha presentat a agents socials i representants dels municipis valencians l'actuació duta a terme pel seu departament per a adquirir vivenda pública, una operació que va fer que el vicepresident segon fera públiques les amenaces que havia rebut una setmana arrere. Amb tot, segons ha confirmat aquest dijous, no les durà als tribunals perquè les pressions han minvat.

Respecte a les crítiques que alguns sectors econòmics i polítics han fet sobre la nova llei d’habitatge, Dalmau ha assegurat que té el consens de tot el Botànic. Les Corts han de ratificar el 15 de juliol el decret, que es podrà modificar posteriorment per les vies corresponents.

També et pot interessar

stats