La Generalitat informa el govern espanyol dels llocs disponibles per a aïllar contagiats lleus o asimptomàtics

Hi ha vora 5.000 places a tot el territori valencià que es poden utilitzar amb aquest objectiu, entre hotels i hospitals de campanya.

Una de les habitacions del primer hotel medicalitzat de la Comunitat Valenciana
Una de les habitacions del primer hotel medicalitzat de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, té previst traslladar aquest dilluns al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, un llista amb les infraestructures disponibles a la Comunitat Valenciana per a allotjar persones contagiades lleus amb coronavirus o asimptomàtiques, per a evitar que es produïsquen altres contagis. Tenen una capacitat aproximada de vora 5.000 places.

Es tracta d'una demanda que el president de l'executiu espanyol ha fet a totes les comunitats autònomes i per a la qual ha donat de termini fins al 10 d'abril, tal com va explicar diumenge en roda de premsa el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

El cap del Consell ha afirmat que li sembla una bona la proposta i ha avançat que hi ha 4.000 places hoteleres a tot el territori valencià que es poden utilitzar per a aquest fi, a banda de les que ja han sigut habilitades; a més dels hospitals de campanya i més infraestructures com l'antiga Fe o espais cedits per altres institucions.

Per al president és molt important que les persones lleus o asimptomàtiques estiguen aïllades en una situació de confort i d'anonimat personal per a continuar millorant les dades de la pandèmia.

Màscares per als treballadors i treballadores

Puig, preguntat per si el Consell disposa de màscares suficients per a proveir els treballadors que s'incorporaran el 10 d'abril als seus llocs de treball, ha comentat que estan intentant tenir tot l'estoc possible.

De fet, el president va confirmar ahir que hui s'espera que arribe un altre avió amb 60 tones de material sanitari que la Generalitat ha comprat a Xina.

També et pot interessar

stats