La Generalitat impulsarà un paquet de mesures al transport discrecional de passatgers per a pal·liar les pèrdues del sector

El conseller d'Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha defensat que aquest servei és "fonamental" pel seu impacte en el turisme.

España ha defensat que el transport discrecional "és un sector fonamental pel seu impacte en el turisme"
España ha defensat que el transport discrecional "és un sector fonamental pel seu impacte en el turisme" / GVA

La pandèmia també ha afectat negativament el sector del transport discrecional de passatgers. En concret, les restriccions a la mobilitat han perjudicat les empreses que ofereixen serveis de transport de passatgers per encàrrec.

D'aquesta manera, el conseller d'Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que es reunirà pròximament amb empresaris i treballadors per a abordar com compensar aquestes pèrdues i evitar la destrucció de llocs de treball.

Així mateix, España ha defensat que aquest "és un sector fonamental pel seu impacte en el turisme i pel volum d'empreses i ocupació que genera".

Actualment més de 2.300 autobusos, de vora 215 empreses, realitzen serveis de transport discrecional de passatgers a la Comunitat Valenciana.

Millores per al transport de l'àrea metropolitana de València

El conseller España ha anunciat que els projectes de mobilitat de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) opten a rebre finançament europeu i que "tenen com a objectiu aplicar les noves tecnologies per a millorar la qualitat del servei i aconseguir un transport públic més fort i eficaç".

Entre les millores destaca d'una banda, el projecte per als autobusos de MetroBus que informarà en temps real del pas per les parades a través d'una aplicació mòbil i a les parades. D'altra banda, s'ha proposat la implementació de noves validadores que accepten nous sistemes de pagament com ara les targetes sense contacte i telèfons intel·ligents.

També et pot interessar

stats