La Generalitat habilitarà quatre centres de vacunació massiva a les ciutats de València, Alacant, Elx i Castelló

També es disposarà dels hospitals de campanya i cada comarca tindrà com a mínim un espai de referència.

Una dona es vacuna al centre de dia de majors de Burjassot
Una dona es vacuna al centre de dia de majors de Burjassot / Biel Aliño (Efe)

El president Ximo Puig ha anunciat aquest dissabte que la Generalitat habilitarà quatre grans espais de vacunació massiva, un per cada capital provincial, més un altre a Elx.

En el cas del cap i casal, aquest centre s’ubicarà a la Ciutat de les Arts i les Ciències. A Alacant la vacunació serà a la Ciutat de la Llum. El Palau de Congressos és el lloc triat per a la ciutat de Castelló i l’IFA, la Institució Firal Alacantina, l’espai d’Elx on faran la vacunació massiva, que està previst que comence a l'abril, quan s’incremente l’arribada de dosis.

El cap del Consell també ha explicat que per a aquesta fase comptaran amb els hospitals de campanya de València, Alacant i Castelló i s’habilitarà, com a mínim, un espai de referència per comarca.

Puig ha tingut aquest dissabte una reunió de coordinació de la vacunació contra la Covid-19, que s’ha fet de manera telemàtica, i a la qual han assistit la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i alts càrrecs i tècnics de la Conselleria de Sanitat.

Transport gratuït per a accedir als centres

Els centres de vacunació massiva tindran una zona de recepció i triatge, una altra per a administrar les injeccions i un espai postvacunació on les persones estaran aproximadament vint minuts. Per a facilitar el desplaçament s’habilitaran línies de transport gratuïtes.

Disposar d'espais diferents dels centres de salut (excepte en zones poc poblades) per a immunitzar la població facilitarà que els serveis sanitaris puguen continuar funcionant amb normalitat, segons fonts de la Generalitat.

Tal com ja s’està fent amb la vacunació de persones majors de 90 anys, quan arribarà el moment d’estendre la cobertura a més grups d’edat, responsables de la Conselleria de Sanitat comunicaran a través d’un SMS o una telefonada el lloc, dia i hora on poder rebre la dosi.

També et pot interessar

stats