La Generalitat frena la instal·lació de la depuradora d'Alcàsser pel rebuig social

La consellera Pradas es compromet a impulsar alternatives tècniques viables, com ara ampliar la capacitat de la planta de Pinedo

La consellera Salomé Pradas (centre), aquest dimecres durant la visita a Alcàsser
La consellera Salomé Pradas (centre), aquest dimecres durant la visita a Alcàsser / À Punt NTC

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha confirmat que la Generalitat tanca la porta a la construcció d'una macrodepuradora a Alcàsser, a l'Horta Sud. La infraestructura finalment no es farà realitat perquè no garantia que s'eviten abocaments d'aigües negres a l'Albufera, segons l'administració autonòmica. Pradas ha fet l'anunci aquest dimecres després de visitar el municipi afectat i mantindre una reunió amb l'alcalde, Alberto Primo, i s'ha compromés a desenvolupar un pla alternatiu amb solucions tècniques millors i viables.

El polèmic projecte estava pendent d'executar des de la legislatura anterior i ara queda paralitzat com demanava l'Ajuntament d'Alcasser i també el veïnat. Pradas ha remarcat que la depuradora "no és la més idònia per a la protecció de l'Albufera ni compta amb el suport de la població".

Entre les alternatives que contempla la Direcció General de l'Aigua en lloc de la depuradora paralitzada està el reforç de la instal·lació ubicada a Pinedo, que ampliaria la capacitat en el tractament d'aigües residuals. Es busquen opcions, en tot cas, més acordes a la protecció del parc natural.

També estan pendents altres actuacions per part del govern central com els tancs de tempesta, clau per a impedir abocaments a l'Albufera en episodis de pluges fortes. Salomé Pradas ha assegurat que la Conselleria de Medi Ambient treballa per a crear "un sistema de governança del llac amb tots els actors implicats".

També et pot interessar

stats