La Generalitat exigirà als acusats per la visita del papa a València que admeten la culpabilitat i tornen els diners

Puig qualifica la causa com "un dels espolis més flagrants" i insisteix que el govern valencià continua treballant per a recuperar els fons sostrets.

La Generalitat exigirà als acusats per la visita del papa a València que admeten la culpabilitat i tornen els diners
La Generalitat exigirà als acusats per la visita del papa a València que admeten la culpabilitat i tornen els diners

El president de la Generalitat , Ximo Puig, ha avançat, en relació al juí sobre la visita del papa Benet XVI a València en 2006, que la Generalitat només acceptarà un acord de conformitat entre els acusats i la Fiscalia si hi ha "reconeixement de culpabilitat i devolució dels diners". El procediment comença el proper dilluns a l'Audiència Nacional.

"Si no es compleixen aquestes dues condicions, la Generalitat, que està personada, no donarà el vistiplau", ha indicat el president, durant la sessió de control al Consell celebrada en les Corts aquest dijous. Contestava així a la pregunta del síndic de Compromís sobre la valoració del govern valencià relativa a algunes informacions que recentment han apuntat a "la confessió del saqueig d'RTVV amb motiu de la visita del papa per part de les trames de corrupció vinculades al PP".

Puig ha assenyalat que el juí que ara arranca abasta "un dels espolis més flagrants" perquè "aprofitar la visita del Papa per a robar és molt dur". "Les trames corruptes no respectaven res", ha agregat. També ha insistit que el Consell continua treballant per a recuperar els diners sostrets i perquè "mai més torne a passar".

Aquest procediment judicial senta 24 acusats al banc. Entre ells, l'expresident de les Corts Juan Cotino, l'exdirector de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) Pedro García Gimeno, i els principals capitosts de la trama Gürtel, Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez El Bigotes.

La causa es jutjarà quasi quatre anys després que el magistrat de l'Audiència Nacional José de la Mata processara 24 investigats i nou persones físiques per delictes d'associació il·lícita, prevaricació, blanqueig de capitals i delicte contra la Hisenda per la contractació de les pantalles i la megafonia a una societat pantalla de la trama Gürtel. El cost d'aquests contractes es va fixar en 7 milions d'euros i va permetre els acusats repartir-se una suma de 3,3 milions d'euros.

També et pot interessar

stats