La Generalitat estudia projectes innovadors per a evitar aglomeracions en el transport públic

La Universitat d'Alacant ha desenvolupat una aplicació per a detectar-les i avisar els usuaris.

El conseller de Mobilitat, Arcadi España, i la consellera d'Innovació, Carolina Pascual, s'han reunit telemàticament aquest dilluns
El conseller de Mobilitat, Arcadi España, i la consellera d'Innovació, Carolina Pascual, s'han reunit telemàticament aquest dilluns / @gvaterritori.

Les conselleries de Mobilitat i d'Innovació col·laboraran per a desenvolupar projectes innovadors aplicats al transport públic. Els responsables de tots dos departaments, Arcadi España i Carolina Pascual, s'han reunit telemàticament aquest dilluns per a abordar els 41 projectes innovadors que ha seleccionat la Generalitat per a desenvolupar solucions contra la Covid-19, que tindran una inversió global de tres milions d'euros.

Concretament, un dels projectes del qual s'estudiarà la implementació és un sistema de detecció d'aglomeracions de persones basada en una aplicació mòbil per a telèfons intel·ligents Android, que ha desenvolupat la Universitat d'Alacant. És un sistema que detecta senyals wifi emesos, de tal manera que permet identificar telèfons intel·ligents amb un codi aleatori i, per tant, anònim.

L'aplicació permet conéixer el nombre de dispositius actius en un entorn de centenars de metres i avisa l'usuari o usuària si hi ha aglomeracions en un moment determinat. A més, també pot ser d'utilitat per al personal que treballa en estacions de transport públic, ja que facilita la gestió de control d'afluència de persones a l'entrada i eixida de les estacions amb la finalitat d'evitar possibles situacions de contagi.

També et pot interessar

stats