La Generalitat estudia personar-se en el cas Erial

Els grups del Botànic marquen com a prioritat recuperar els diners i el PP considera prematur fer valoracions.

VÍDEO | La Generalitat estudia personar-se en el cas Erial

La Generalitat estudia personar-se en el cas Erial per a recuperar els diners que s'han recuperat de la trama. Els grups del Botànic han marcat com a prioritat recuperar els diners i consideren que el sumari evidencia que es va crear un model de corrupció sistèmica.

El síndic socialista en les Corts, Manolo Mata, ha afirmat que el sumari del cas Erial evidencia que la Comunitat Valenciana ha viscut durant vint anys “una cleptocràcia” i “una generació sencera de valencians ha vist com es dissenyava un sistema que només tenia una premissa: enriquir els dirigents del PP”.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat que es demostra que, durant els anys de govern del PP, “es van instal·lar, molt abans que l'opinió pública els coneguera, uns entramats de corrupció generalitzada, pensats per a saquejar les arques públiques”.

La síndica d’Unides Podem en les Corts, Naiara Davó, ha afirmat que les últimes dades confirmen que Zaplana “ha sigut el promotor d'un model de corrupció sistèmica i de mordidas del PP”.

El PP considera prematur fer valoracions

D'altra banda, el subsecretari general del PP de la Comunitat Valenciana, Rubén Ibáñez, considera prematur fer valoracions basant-se en un sumari judicial. Així, ha demanat a la ciutadania que tinga en compte que “això ni és una sentència, ni encara hi ha hagut un juí”. No obstant això, ha afirmat que volen que “se sàpia tota la veritat i que vagen evolucionant les diligències”.

Per la seua banda, el síndic de Ciutadans en les Corts, Toni Cantó, ha afirmat que el PP ha fet “un grandíssim mal” als valencians i “un mal incalculable” a la imatge de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats