La Generalitat entra en l'accionariat del Teatre Principal d'Alacant

Assumirà un terç de les despeses anuals de l'activitat i funcionament del teatre.

El Consell adquireix part del Teatre Principal d'Alacant per 3 milions.
El Consell adquireix part del Teatre Principal d'Alacant per 3 milions.

La Generalitat ha tancat l'acord per a adquirir una part de l'accionariat del Teatre Principal d'Alacant per 3 milions d'euros, i es compromet a assumir un terç de les despeses d'activitat i funcionament ordinari.

L'Ajuntament d'Alacant xifra en 14,5 milions d'euros el capital social: per això l'adquisició de tres milions a càrrec del Consell serà inferior al 33% i l'organisme autonòmic tindrà una menor part en l'accionariat que els altres dos socis: el consistori i el Banc Sabadell. No obstant això, la Generalitat assumirà un terç de les despeses anuals de l'activitat i funcionament del teatre.

La secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, ha destacat que, amb aquest acord, es compleix el compromís adquirit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, tant amb l'Ajuntament d'Alacant com amb la ciutat. Així mateix, ha afegit que "permetrà que el Teatre Principal d'Alacant equilibre els seus comptes i puga escometre la rehabilitació de l'immoble i les instal·lacions".

També et pot interessar

stats