La Generalitat enllesteix el decret llei per a "harmonitzar" la renda valenciana d'inclusió i l'ingrés mínim

L'objectiu és el d'evitar duplicitats o que hi haja persones i famílies que es queden sense la prestació.

Repartiment d'aliments al Mestalla
Repartiment d'aliments al Mestalla / Europa Press

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives està ultimant el decret llei per a "encaixar" i "harmonitzar" les figures de la renda valenciana d'inclusió i l'ingrés mínim vital, recentment aprovat en el Congrés, amb la finalitat d'evitar duplicitats o que hi haja persones i famílies que es queden sense la protecció.

Per això, Oltra ha assegurat que estan treballant en l'adaptació i ha remarcat que és "molt important" que "no es desvertebre" el sistema i aconseguir vincular les persones beneficiàries amb els itineraris d'inclusió.

Sobre aquest tema ha incidit que els factors d'exclusió no són només econòmics, que hi ha persones que no han tingut igualtat d'oportunitats des de xicotetes i els han faltat oportunitats de formació. En aquest sentit, ha manifestat que "això no s'arregla només amb la prestació econòmica", sinó amb una prestació professional perquè hi haja un procés d'emancipació que permeta un projecte de vida independent.

La Generalitat, especialment Compromís, ha demanat en reiterades ocasions cogestionar la prestació, igual que faran el País Basc o Navarra. Però haurà d'esperar almenys fins al 2021, data en què el govern espanyol s'obri a estudiar la situació de cada autonomia i establir convenis amb els territoris perquè gestionen la prestació de l'ingrés mínim vital.

L'ingrés mínim vital es podrà demanar a partir del pròxim dilluns, 15 de juny, encara que les sol·licituds que es cursen des d’aquest moment fins al 15 de setembre es cobraran amb caràcter retroactiu des de l’1 de juny.

També et pot interessar

stats