La Generalitat diu que sense una sentència no es pot apartar un abusador

L’educador està contractat per una entitat privada, que fins que no hi haja sentència ferma ha decidit mantindre’l en plantilla.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra

Als jutjats de València s’ha vist aquesta setmana el juí contra un educador d’un centre de menors acusat d’abusos sexuals a València. La denunciant, una menor de 14 anys, assegura que va patir abús per part del treballador fa dos anys, però l’acusat ho nega. 

La fiscalia demana per a l’acusat una pena de 5 anys de presó i 6.000 euros d’indemnització. L’educador està contractat per una entitat privada, que fins que no hi haja sentència ferma ha decidit mantindre’l en plantilla.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha insistit que la Generalitat no pot apartar a un treballador d’un centre de menors del seu lloc de treball sense que hi haja una condemna o alguna mesura cautelar que així ho ordene, encara que estiga acusat o existisquen sospites de suposats abusos sexuals. “Quan els centres no són públics, la Conselleria no pot actuar”, ha explicat.

Oltra ha indicat que després de sospitar de l’actuació de l’educador, el centre mateix va alertar a la direcció territorial, que va posar a una psicòloga en el cas per a avaluar a la menor. Posteriorment, la Fiscalia va ordenar el trasllat de la menor a un altre centre, encara que aquest no es va produir perquè judicialment es va dictaminar el seu ingrés en altres dependències.

També et pot interessar

stats