La Generalitat distingirà Pascual Sala i la Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions

Els reconeixements en defensa dels drets i llibertats constitucionals es lliuraran el 6 de desembre a Alacant.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha donat a conéixer les distincions.
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha donat a conéixer les distincions.

La Generalitat ha acordat concedir les Distincions en defensa dels drets i llibertats constitucionals, que es lliuraran el 6 de desembre a Alacant, a l'expresident del Tribunal Constitucional, Pascual Sala, i a la Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat la figura del magistrat i jurista valencià Pascual Sala. Sala ha sigut president del Tribunal de Comptes, del Tribunal Suprem, del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Constitucional, i és “el primer jutge de carrera a aconseguir la presidència” d'aquest últim òrgan.

Oltra ha assenyalat que, durant la dictadura, Sala va formar part de l'organització Justícia Democràtica, “integrada per professionals en l'àmbit judicial oposats al règim dictatorial i partidaris d'establir la democràcia a Espanya”.

Per la seua banda, la Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions, creada l'any 2013, també ha sigut reconeguda per promoure una reforma de la Constitució perquè es consideren un dret fonamental. Oltra ha destacat l'esforç d'aquesta organització per “prevenir expressament qualsevol mesura que rebaixe el poder adquisitiu dels pensionistes”.

També et pot interessar

stats