La Generalitat destinarà 3 milions d’euros per a combatre la despoblació

Les ajudes es destinaran a municipis que complisquen els criteris d’envelliment i de risc zonal.

La Generalitat destinarà 3 milions d’euros per a combatre la despoblació
La Generalitat destinarà 3 milions d’euros per a combatre la despoblació

El Consell ha anunciat per al setembre l’aprovació d’ajudes directes per valor de 3 milions d’euros a municipis amb alt risc de despoblació i que hagen registrat una “pèrdua notable de població”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que el decret d’ajudes està destinat a municipis que complisquen tres criteris: el demogràfic o de pèrdua d’habitants; el d’envelliment o caiguda de la natalitat; i el de risc zonal o ubicació en comarques on es produeix de forma generalitzada aquest fenomen. A més, i de forma directa, s’hi podran beneficiar tots els pobles de menys de 120 habitants.

Segons el cap del Consell, “ha d’haver-hi un compromís clar per a superar el desequilibri i la desigualtat que hi ha en aquests moments en els territoris valencians”, i per això ha apel·lat al treball conjunt de les institucions i agents econòmics i socials.

Aquest decret completa el Fons de Cooperació Local, en l’aposta del Consell per la incorporació d’un component que tinga en compte les zones rurals de la Comunitat Valenciana que pateixen fa dècades el problema del descens de població.

Així mateix, el cap del Consell ha destacat el compromís de la Generalitat per a superar els desequilibris poblacionals i intentar que “l’interior estiga viu”. Segons el president, es tracta d’apostar per l’impuls de l’activitat econòmica “perquè les persones tinguen la possibilitat de formar un projecte de vida en els pobles de l’interior”.

També et pot interessar

stats