La Generalitat destinarà 23,3 milions d’euros a la factoria Ford d’Almussafes

La direcció de l'empresa i el sindicat UGT han arribat a un acord en les condicions de l'expedient de regulació temporal d'ocupació.

Imatge d'arxiu de la factoria Ford a Almussafes
Imatge d'arxiu de la factoria Ford a Almussafes / Europa Press

La Generalitat destinarà un total de 23,3 milions d'euros durant l'exercici 2019 a la factoria Ford d'Almussafes (València), la qual cosa eleva a 54,3 milions d'euros l'import total de les ajudes que ha consignat per a l’empresa durant aquesta legislatura.

El conseller d'Economia, Rafael Climent, ha explicat en la comissió d'economia de les Corts que, en els pressupostos del seu departament per a 2019, es mantenen les línies de suport a Ford Espanya destinades a projectes de desenvolupament experimental i millora en el sector de la innovació que tinguen beneficis sobre empreses i pimes.

Climent també ha anunciat que s'afegeix una nova línia per a Ford per import de 9,3 milions d'euros per a millorar la productivitat i amb la finalitat de donar suport a la fabricació de vehicles elèctrics. A més, el conseller ha explicat que en els pressupostos es manté la línia per a inversions en la terminal logística d'Almussafes, que arriba als 5 milions d'euros. 

Per la seua part, el conseller ha volgut donar estabilitat a la factoria d'Almussafes assenyalant que "hi ha dos factors que fan forta a la planta: una és la pau sociolaboral i l'altre és una relació fluida amb les administracions. Hem d'intentar consolidar-los", ha dit.

El 2016, el Consell va destinar a Ford un total de 9 milions d'euros; l'any 2017 l'import va ser similar; el 2018 va ascendir a 13 milions d'euros, i per a l'exercici 2019 les ajudes arriben a un total de 23,3 milions d'euros.

Acord entre UGT i Ford

La direcció de Ford i el sindicat UGT han arribat a un acord en les condicions de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que s'aplicarà a tota la plantilla a partir d'aquest divendres, mentre que la resta de sindicats ha rebutjat la proposta.

En la reunió d'aquest dilluns s'ha pogut aconseguir un acord amb el sindicat majoritari després d'un període de consultes que es va iniciar el passat 25 d'octubre. Carlos Faubel, portaveu d'UGT, ha valorat molt positivament  la proposta del 80% del salari brut i el 100% d'antiguitat i pagues extraordinàries.

L'ERTO afectarà 6.778 treballadors i estableix parades de producció de nou dies en la planta de vehicles i 13 dies en la planta de motors, que es portaran des d'aquest divendres 9 de novembre fins al 31 de gener de 2019, davant la baixada de vendes que afronta la companyia.

També et pot interessar

stats