La Generalitat destinarà 10 milions perquè persones desocupades puguen muntar una empresa

Ximo Puig pronostica una caiguda de l'atur de 10 punts l'any que ve a la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig en declaracions a Morella | À Punt NTC
Ximo Puig en declaracions a Morella | À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un pla d'impuls a l'emprenedoria per a persones desocupades que vulguen muntar una empresa. Les ajudes, que es concretaran la pròxima setmana, comptarà amb una línia de crèdits de 10 milions d'euros de l'Institut Valencià de Finances (IVF) i es concretarà amb entitats privades.

Els emprenedors podran acollir-se a aquestes ajudes i, a més, ser assessorats en totes les gestions prèvies a la creació de l'empresa. La Generalitat calcula que el pla permetrà posar en marxa vora 800 projectes.

"Aconseguirem que persones desocupades puguen començar microprojectes per tal de tindre autoocupació", ha destacat el cap del Consell a Morella, on també ha insistit que "la gran prioritat de la Generalitat és que totes les persones tinguen ocupació i un projecte de vida propi i autònom".

Ximo Puig ha pronosticat una caiguda de 10 punts en la desocupació a la Comunitat Valenciana per al pròxim any, com va fer ahir durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, on feu balanç del curs polític en companyia de la vicepresidenta Mónica Oltra. La desocupació baixaria del 23,4% al 14% "si tot va bé", ha assegurat el president de la Generalitat, que, tot i considerar la dada com una millora, l'ha qualificada d'insuficient perquè encara "s'ha d'avançar molt més".

També et pot interessar

stats