La Generalitat destina 6,8 milions d'euros a rehabilitar edificis i infraestructures municipals

Les actuacions beneficiaran espais amb valor cultural, artístic o patrimonial i s’hauran de finalitzar abans d’octubre del 2023

Una biblioteca valenciana en una imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu de la Biblioteca Pública de València / À Punt NTC

La Generalitat ha posat en marxa un programa d'ajudes dotat amb 6,8 milions d'euros per a la rehabilitació i millora d'edificis i infraestructures d'ús públic, amb valor cultural, artístic o patrimonial.

La nova convocatòria contempla ajudes de caràcter pluriennal per a finançar els programes que presenten els ajuntaments i hi podran concórrer tots els municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana que acrediten l'objectiu d'utilitat pública o d'interés social dels béns immobles i de les infraestructures que vulguen rehabilitar.

En concret, la dotació econòmica ascendeix a 6.779.352 euros i les actuacions que es duguen a terme a través d'aquestes subvencions hauran d'executar-se abans d'octubre del 2023.

La iniciativa també incorpora la perspectiva rural que el Consell considerarà "preceptiva" amb l'aprovació de la nova llei contra la despoblació. A través d'aquesta discriminació positiva dels municipis en risc de despoblació es pretén "assegurar la igualtat d'oportunitats en l'accés als serveis públics".

El director general d'Administració Local, Toni Such, ha assenyalat que amb aquesta convocatòria la Generalitat posa en marxa una segona fase de rehabilitació del patrimoni municipal amb la finalitat de "continuar fent costat als municipis per a fer valdre el seu patrimoni, la qual cosa contribueix a fomentar el turisme, l'economia i generar riquesa".

També et pot interessar

stats