La Generalitat destina 1,2 milions d’euros per a les obres d’emergència pels danys causats durant la borrasca Gloria

Aprova també l’execució de més de 400.000 euros per a reparar els perjudicis de la DANA el passat mes de setembre.

Treballs de condicionament de les platges després del temporal
Treballs de condicionament de les platges després del temporal / Ajuntament de Cullera

El temporal Gloria va produir greus danys en camins i pistes forestals al llarg de tota la geografia valenciana, on s’injectaran 1,2 milions d’euros perquè tornen a ser el que eren. Cinc mesos més tard de les pluges torrencials, el Consell ha aprovat la declaració d’emergència per a l’execució dels treballs de reparació d’aquestes vies, així com les infraestructures de prevenció d’incendis que han quedat afectades.

El Ple del Consell també ha donat via a verda a la consideració d’“emergència” per a restaurar els perjudicis ocasionats per la DANA, que va afectar diferents municipis de les comarques del centre i del sud el setembre de 2019. La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destinarà un import total de 423.515 euros per a sufragar les obres en infraestructures de regadius en els municipis valencians de Moixent, Ontinyent i Benissoda.

A causa de les pluges torrencials que van tindre lloc de l’onze al catorze de setembre de 2019, es van produir en aquests tres municipis fractures de séquies principals i secundàries, canonades i altres elements necessaris per al reg. La restauració és necessària per a garantir la conducció de l’aigua als camps de cultiu i, per tant, per a assegurar la continuïtat de l’activitat econòmica agrària de les zones afectades.

Inclusió de Vallada en les reformes d’infraestructures hidràuliques

L’executiu també ha autoritzat l’ampliació de la declaració d'emergència, acordada el set d’octubre de 2019, per a incloure el municipi de Vallada en la realització de les obres en infraestructures hidràuliques de huit municipis de la província de València. La resta de municipis són Agullent, Albaida, Bèlgida, Carrícola, la Font de la Figuera, Moixent, Ontinyent i Palomar. En total, el govern del Botànic destinarà un import de 3,2 milions d’euros en aquesta regió especialment afectada per les pluges de gran intensitat.

També et pot interessar

stats