La Generalitat demanarà a Foment una nova declaració d'impacte de l'ampliació del port de València

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha reclamat “rigor” i “compliment de la legislació mediambiental” en l'ampliació.

La Generalitat demanarà a Foment una nova declaració d\'impacte de l\'ampliació del port de València
La Generalitat demanarà a Foment una nova declaració d'impacte de l'ampliació del port de València

La Generalitat exigirà al Ministeri de Foment una nova declaració d'impacte ambiental, una vegada el Ministeri de Transició Ecològica ha dit que no és el competent en aquest assumpte.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha reclamat “rigor” i “compliment de la legislació mediambiental” en l'ampliació del port de València. Així, ha recordat que el Consell ha declarat l'emergència climàtica a la Comunitat Valenciana i “convé ser coherents” amb el que es declara. 

La vicepresidenta primera del Consell ha indicat que espera que Foment “actue amb rapidesa” quan li arribe la petició. Oltra ha insistit que, “per a no tindre més Castors” a la Comunitat Valenciana, “convé fer les coses des del rigor”, administratiu i científic, i des de la sostenibilitat ambiental, que no és una qüestió “potestativa”.

Oltra ha justificat la petició de la nova declaració ambiental en la possible afectació d’uns ecosistemes “tan precaris en equilibri” com ara l'Albufera de València, que pateix la pressió demogràfica de l'entorn.

També et pot interessar

stats