La Generalitat demana un marc jurídic que permeta el confinament selectiu en cas que siga necessari

Puig admet que el Consell està preocupat pel creixement de contagis, a pesar que les dades són millors que la mitjana estatal.

La Generalitat demana un marc jurídic que permeta el confinament selectiu en cas que siga necessari
La Generalitat demana un marc jurídic que permeta el confinament selectiu en cas que siga necessari

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha plantejat la necessitat d'un marc jurídic que permeta el confinament selectiu d'algunes zones de la Comunitat Valenciana en cas que fora obligat. El Consell valora aquesta mesura després que el coronavirus continue avançant sense fre: les últimes 24 hores s’han registrat 457 nous contagis, 24 brots i 1.495 víctimes a la Comunitat Valenciana.

Puig, juntament amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha participat en una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada per a abordar l'aplicació de les mesures de control dels rebrots de Covid-19.

El cap del Consell ha defés que l'objectiu aquest cap de setmana és que es complisquen les mesures de seguretat preses en el sector turístic i ha advertit que hi haurà una “resposta disciplinària” als incompliments d'aquestes per part de ciutadans i empreses. Puig ha dit que al govern valencià li preocupa el creixement de contagis sostingut a la Comunitat Valenciana, tot i que ha matisat que les dades són millors que les del conjunt d'Espanya i que la situació no té res a veure amb el de la primera part de la pandèmia. “Ara s'està en disposició d'atendre una situació d'emergència més greu que l'actual, i amb subministraments per a sis mesos”, ha conclòs.

PCR per a tots els treballadors de les residències

Així mateix, Puig ha anunciat que la Comunitat Valenciana farà proves PCR a tots els treballadors i treballadores de les residències de persones majors quan tornen de l'estiu, i el seu cost el sufragarà la Generalitat, tant si es tracta de centres públics com si són concertats. Aquesta mesura la va comunicar aquest dijous a la patronal de les residències, Aerte, amb la qual va mantindre una trobada, juntament amb Barceló.

També et pot interessar

stats