La Generalitat demana set anys de presó per a López Jaraba per irregularitats en RTVV

L'Advocacia l’acusa dels delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental.

Imatge d'arxiu de José López Jaraba
Imatge d'arxiu de José López Jaraba / Europa Press

L'Advocacia de la Generalitat ha presentat un escrit d'acusació contra l'exdirector general d'RTVV José Luis López Jaraba, en el procediment que instrueix el jutjat número 6 de Paterna per irregularitats en RTVV. En concret, per la contractació d'una sèrie i d'un programa de la productora Alba Adriática, propietat de José Luis Moreno.

La Generalitat acusa López Jaraba dels presumptes delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental. Demana per a ell una pena de 7 anys de presó, 17 anys i sis mesos d'inhabilitació absoluta, nou anys i tres mesos d'inhabilitació especial per a ocupació i càrrec públic i multa de 21 mesos, a raó de 100 euros. A més, li demana una responsabilitat civil de 1.385.295 euros, que és el perjuí total causat a RTVV.

El cas es refereix a la contractació per part d'RTVV de la sèrie Planta 25 per un import de dos milions d'euros. Quan la Sindicatura de Comptes va descobrir que en l'expedient no hi havia documentació que acreditara les despeses de la producció, RTVV va sol·licitar els comprovants a la productora. Despeses per un import d'1.785.295 euros no van quedar justificades.

També et pot interessar

stats