La Generalitat demana que no es reòbriga la “guerra de la llengua” amb el decret del plurilingüisme

El regidor d’Educació d’Oriola veu discriminatòria la normativa perquè pensa que alguns alumnes no podran estudiar en la seua llengua materna.

La Generalitat demana que no es reòbriga la “guerra de la llengua” amb el decret del plurilingüisme
La Generalitat demana que no es reòbriga la “guerra de la llengua” amb el decret del plurilingüisme

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha negat que el decret del plurilingüisme, que ja s’aplica en l’etapa de primària, i que a partir de setembre entrarà en vigor en secundària i batxillerat, discrimine l’alumnat de les comarques del sud. En opinió de Soler, els 14 municipis que han consensuat mobilitzacions per a protestar per aquesta normativa han représ “la guerra de la llengua” i estan “generant un problema on no n’hi ha cap”.

Per al regidor d’Educació d’Oriola, Ramón López, el decret “no garanteix la igualtat perquè hi ha alumnes que no poden aprendre en la seua llengua materna i, per aquesta raó, inclompleix la llei que estableix la igualtat en l’accés a l’educació”. Per a Soler, en canvi, els alcaldes del PP i Ciutadans que encapçalen les mobilitzacions “inventen problemes amb la llengua on no n’hi ha”. Per això, Soler els ha demanat que deixen de banda l’enfrontament lingüístic.

Soler, en declaracions en el 20H NTC, ha recordat que el decret que alguns municipis qüestionen estableix que el 25% de la formació que reben els alumnes de secundària i batxillerat siga en castellà, un altre 25% en valencià i entre el 15% i 25% en una altra llengua estrangera. En opinió del responsable d’Educació, amb aquesta distribució “es garanteix que els alumnes coneguen bé les dues llengües oficials”.

Per la seua banda, el regidor d’Educació d’Oriola ha confirmat, en la seua intervenció en el 20H NTC, que les localitats del Baix Segura impulsaran una iniciativa legislativa popular per a reclamar la modificació del decret del plurilingüisme, a més de secundar una manifestació que recorrerà els carrers d’Oriola el pròxim 18 de gener.

També et pot interessar

stats