La Generalitat demana al govern "un pas més" en la reforma del finançament i un "compromís coherent" a Feijóo

El director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional, Jorge Alarte, demana "un pacte d'estat"

El director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional, Jorge Alarte
El director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional, Jorge Alarte / Europa Press

La Generalitat ha assenyalat que "el govern d'Espanya ha de fer un pas més" per a reformar el model de finançament autonòmic i posar fi a la "situació injusta" de la Comunitat, al mateix temps que també ha demanat al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, "un pas al capdavant i un compromís cert i coherent i en tots els territoris". Així s'ha pronunciat el director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional, Jorge Alarte, en declaracions remeses als mitjans aquest dilluns.

Alarte ha subratllat el "ferm compromís" del president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha afirmat que aquest manté la seua demanda de renovar un model de finançament autonòmic "injust i caducat", que comporta per als valencians "menys diners per a benestar social, menys diners per a ensenyament públic, menys diners per al nostre sistema de sanitat públic, un sistema d'infrafinançament injust i caducat.

"El govern d'Espanya ha de fer un pas més. N'ha donat ja alguns, però ha de fer un pas més per a garantir aquest nou model de finançament just que exigeix el conjunt de la societat valenciana, liderats pel president de la Generalitat", ha sostingut Alarte.

En aquesta línia, ha reclamat un "pacte d'estat" i s'ha dirigit en concret a Feijóo, per a "demanar-li un pas al capdavant i un compromís cert i coherent en tots els territoris". Ha reclamat al president del PP que es "expresse amb rotunditat" sobre aquesta qüestió perquè "té una gran responsabilitat a fer viable o no aquest gran pacte d'Estat pel qual treballa el president de la Generalitat", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats