La Generalitat crea l’Agència de Protecció del Territori per a preservar el sòl rural

La línia del Tram de Benidorm a Dénia i la 10 de Metrovalència rebran una inversió important de la Conselleria de Política Territorial perquè estiguen acabades aquesta legislatura.

El conseller de Política Territorial durant la seua compareixença en les Corts
El conseller de Política Territorial durant la seua compareixença en les Corts / Corts

La nova Agència Valenciana de Protecció del Territori, l’impuls a la línia del tramvia entre Benidorm i Dénia i la 10 de Metrovalència, que unirà el centre amb el barri de Natzaret, són alguns dels projectes més destacats del pròxim any de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. Almenys, pel que sembla per la inversió que els ha reservat la Generalitat en els pressupostos de 2020, que ascendeixen a 355,65 milions, i que el conseller Arcadi España ha exposat aquesta vesprada en la comissió d’economia de les Corts.

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori, a la qual es destinaran diverses partides distribuïdes en diferents capítols del pressupost, s’encarregarà de “protegir el sòl rural, fomentar-ne l’ús racional i de minimitzar l’impacte ambiental en sòl no urbanitzable”, segons ha puntualitzat España. Aquest projecte absorbirà part dels 6,3 milions que s’han reservat per a la política territorial.

Arcadi España ha recalcat la importància de la distribució territorial del pressupost del departament que dirigeix i ha apuntat que més de 187 milions d’euros es distribuiran en projectes repartits pel territori.

El transport urbà i interurbà serà un altre dels pilars del pressupost de la Conselleria d’Obres Públiques i Mobilitat per al pròxim any. Per això, Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) rebrà més de 22 milions d’euros per a la xarxa del Tram i Metrovalència comptarà amb 55,5 milions d’euros. Tot perquè les dues entitats fomenten i milloren les alternatives de transport.

L’avanç de les obres de la línia de metro de Benidorm a Teulada, així com l’espenta a les obres de la línia 10 de metro de València, que anirà fins a Natzaret, també tindran una inversió significativa. El conseller d’Obres Públiques i Mobilitat s’ha compromés que aquestes dues infraestructures entren en funcionament aquesta legislatura.

Un total de 71 milions per al manteniment de la xarxa viària

Per a les iniciatives de mobilitat s’han pressupostat 149 milions el pròxim any, un 5% més dels previstos enguany. D’aquest import, 71 milions es destinaran a la conservació de la xarxa viària. El Baix Segura serà una de les comarques més beneficiades, atés que s’hi invertiran 12 milions: “Hem fet un esforç inversor pels efectes de la DANA, però també per a ampliar una visió de futur quant a la mobilitat i la sostenibilitat” de les comarques del sud.

Al 2020, per primera vegada, la Conselleria ha contemplat una partida per a la redacció de plans de mobilitat comarcal. Arcadi España ha assenyalat que el pressupost de 2020 “no és el millor del món, però és responsable i marca la senda de la sostenibilitat i la competitivitat”. A més, el titular d’Obres Públiques ha indicat que el seu departament “serà proactiu” i demanarà finançament europeu per a ampliar projectes que fomenten la mobilitat sostenible, perquè aquesta és la línia per la qual aposta Europa.

També et pot interessar

stats