La Generalitat convocarà 4.000 places públiques durant l'any 2019

La conselleria de Justícia destinarà 30 milions per a millorar les infraestructures judicials

La consellera de Justícia Gabriela Bravo durant la seua compareixença a les Corts. EFE
La consellera de Justícia Gabriela Bravo durant la seua compareixença a les Corts. EFE / Juan Carlos Caballero
02 de novembre 2018 - 16:26

La consellera de Justícia i Administració Pública ha obert el torn de compareixences a les Corts dels membres del Consell per a explicar les partides pressupostàries assignades per al 2019. Aquest departament rebrà un 15% més que l’any passat, un 1,6% del total de la Generalitat, és a dir 364,5 milions d’euros. Bravo ha anunciat que destinarà 45 milions d’euros a la justícia gratuïta el 2019, el doble que a l’inici de la legislatura, i 30 milions per a millorar les infraestructures judicials, mentre que executarà les ofertes de treball públic de 2017 i 2018, amb la convocatòria de 4.000 llocs de treball.

Bravo ha avançat que destinarà 1,2 milions d’euros a la creació de noves unitats comarcals de valoració forense integral, que facilitarà als jutjats informes per a protegir les víctimes de la violència masclista i que se sumarà a les tres provincials ja existents. A més, també ha explicat que posarà en marxa el Portal de Justícia Oberta, amb una partida de 315.000 euros. 

En matèria de memòria democràtica, ha precisat que s’han consignat 1,1 milions d’euros per a l’estructura administrativa del nou Institut de Memòria Democràtica, amb seu a Alacant, i 350.000 per al Banc d’ADN per a la identificació de les víctimes. 

A més, Bravo ha anunciat que el 2019 es crearan onze oficines d’assistència a víctimes del delicte en aquells partits judicials que actualment no en tenen i es destinaran dos milions d’euros per a dotar de personal els setze nous jutjats sol·licitats pel Ministeri de Justícia. De fet, Bravo ha indicat que el 2019 es posaran en marxa més d’un centenar de processos selectius, en els quals s’ofertaran més de 4.000 llocs de treball.

La diputada del PP María José Ferrer ha criticat el govern del Botànic per no assignar-li el pressupost que es mereix a la Conselleria de Justícia i ha reclamat que deixen les “picabaralles” dins del Consell en matèries de violència masclista i es posen “a treballar”. 

El diputat de ciutadans Antonio Subiela ha admés que l’herència de l’anterior Consell en aquesta matèria era “pèssima”. Però tot i això creu que no ha millorat massa, amb una justícia caracteritzada per la “lentitud, instal·lacions insalubres, burocràcia, desesperació i frustració”, i ha afirmat que el pla d’inversions es més bé “un pla d’hipoteques”. 

8,3 milions d’euros per a les eleccions de 2019

El pressupost de la Conselleria de Justícia inclou un programa de Processos Electorals i Consultes Populars, dotat amb 8,3 milions d’euros, destinats a assegurar que el procés electoral es duga a terme amb les garanties previstes en la Llei de règim electoral general. 

Els 8,3 milions previstos es dividiran en 5,7 per a la compra de béns corrents i despeses de funcionament, 1,7 per a despeses extraordinàries de personal, i 800.000 per a subvencions en despeses electorals de partits, coalicions, federacions i agrupacions d’electors en els termes que marca la llei. 

També et pot interessar

stats