La Generalitat comprarà 100 habitatges el 2018 que serviran per a lloguer social

Els particulars i les entitats financeres poden presentar ofertes fins al 22 de novembre
Els particulars i les entitats financeres poden presentar ofertes fins al 22 de novembre / Europa Press

La Generalitat destinarà enguany 11 milions d'euros a adquirir un centenar d'habitatges per a sumar-los al parc públic i destinar-los per al lloguer social. Els inquilins pagaran entre 150 i 300 euros mensuals, en funció de la seua renda.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d'Habitatge, María José Salvador, han explicat aquest dijous en roda de premsa que als 176 municipis de la Comunitat Valenciana amb més demanda d'habitatge els particulars i les entitats financeres poden presentar ofertes fins al 22 de novembre.

“Es tracta d’una mesura pionera en què la Generalitat regula per primera vegada el procediment per a la compra de habitatges amb l’objectiu d’augmentar el parc públic d’habitatges, que és insuficient tant per a les persones que són desnonades com per a les que volen independitzar-se”, segons la consellera d'Habitatge.

Fins ara s'ha presentat ja documentació referida a 30 habitatges, que han de complir uns requisits: tindre una antiguitat màxima de 50 anys, disposar almenys de cuina, menjador, saló, un dormitori i un bany, disposar d’ascensor si és un pis en altura i estar en condicions d'entrar-hi a viure.

Els preus del mòdul d’habitatge de referència per a valorar les ofertes oscil·len entre 2.300 i 1.200 euros per metre quadrat a la ciutat de València. Per tant, segons ha indicat la consellera, un habitatge de 70 m² pot estar entre 160.000 i 80.000 euros.

També et pot interessar

stats