La Generalitat commemora 600 anys d'existència a Alacant

Enric Morera i Roger Torrent participen en un acte institucional que clausura el congrés ‘‘La Veu del Regne’’.

Enric Morera (a la dreta del cartell) i Roger Torrent (a l'esquerra), junt amb altres autoritats que han assistit a la clausura del congrés
Enric Morera (a la dreta del cartell) i Roger Torrent (a l'esquerra), junt amb altres autoritats que han assistit a la clausura del congrés / Corts

Es tanca una setmana d'actes commemoratius pels 600 anys d'història de la Generalitat. El castell de Santa Bàrbera, a Alacant, ha sigut l'escenari que ha acollit l'acte de clausura del congrés La Veu del Regne, unes jornades que han reunit durant set dies fins a 180 especialistes internacionals per a repassar la història, l'arquitectura i la vida d'una institució que va nàixer per a donar veu a tots els valencians i les valencianes.

L'acte de cloenda ha congregat diversos representants polítics, com ara els presidents dels parlaments de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Sardenya o Sicília, totes regions que una vegada formaren part de la Corona d'Aragó. També hi han estat presents l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar. 

Precisament, la presència del president del parlament català, Roger Torrent, ha provocat el rebuig de Ciutadans, que ha declinat assistir a l'acte per considerar-lo "una proclama de l'independentisme". El president del Grup Parlamentari del PP a les Corts, Jorge Bellver, també ha criticat que aquest acte institucional s'haja convertit en "una oda a l'independentisme català". 

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha recordat l'històric passat financer de la Generalitat i l'ha aprofitat per a reivindicar al Govern d'Espanya un finançament just per a la Comunitat Valenciana i el compliment del "principi d'igualtat" per a la ciutadania valenciana, tant en finançament com en inversió. 

Per la seua banda, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha dit que és hora que els territoris que integraren l'antiga Corona d'Aragó tinguen "un projecte de futur" a més d'un passat comú, i ha demanat col·laboració entre aquestes regions de la Mediterrània i les seues institucions. 

També et pot interessar

stats