La Generalitat de Catalunya acusa el govern espanyol de "trencar" el diàleg per cedir davant la "dreta i ultradreta"

El president de l’executiu central, Pedro Sánchez, ha recalcat que no acceptarà mai un referèndum d'autodeterminació.

Elsa Artadi i Pere Aragonès, durant la compareixença

La Generalitat de Catalunya ha acusat el govern espanyol d'haver abandonat la negociació per a parlar del conflicte català, en haver cedit per "falta de coratge i de valentia" davant "la dreta i la ultradreta".

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha lamentat que el govern socialista "haja decidit abandonar el diàleg" amb la Generalitat de Catalunya i "cedir davant els qui estan en contra de la democràcia".

Per la seua banda, el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, ha assegurat que seguiran “asseguts” a la taula de negociació esperant que el PSOE torne a buscar una "solució dialogada, negociada i democràtica" per a Catalunya. No obstant això, deixat clar que no acceptarà que se li demane "renunciar" a les seues "conviccions i projecte polític com a condició" per a començar a parlar.

Aquesta reacció s’ha produït després que la vicepresidenta de l'executiu central, Carmen Calvo, haja assegurat que el diàleg amb els independentistes s’ha encallat per les seues exigències d’un referèndum d'autodeterminació. 

Sánchez diu que no acceptarà mai un referèndum

Precisament, el president de l’executiu central, Pedro Sánchez, ha recalcat que mai acceptarà un referèndum d'autodeterminació per a Catalunya.

A través d'un missatge en el seu compte oficial de Twitter, Sánchez ha assegurat que des del govern espanyol treballen "per tendir tots els ponts possibles des de la política".

"Aquesta és la proposta del Govern d'Espanya per a Catalunya: convivència, diàleg i llei. Constitució", conclou el tuit.

També et pot interessar

stats