La Generalitat assegura que només té un paper mediador en el nivell d'aigua de l'Albufera

La consellera, Mireia Mollà, ha informat que no gestionen les comportes a menys que hi haja incompliment de la normativa.

La Generalitat assegura que només té un paper mediador en el nivell d\'aigua de l\'Albufera
La Generalitat assegura que només té un paper mediador en el nivell d'aigua de l'Albufera
01 d'octubre 2019 - 22:08

La consellera d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Mireia Mollà, ha informat en la comissió de medi ambient de les Corts que la Generalitat només té un paper mediador respecte al nivell de l'aigua de l'Albufera. De fet, ha assegurat que des de la Conselleria no el gestionen a menys que hi haja un incompliment de la normativa per part de l'ens que l'administra.

Mollà ha comparegut després que el grup Ciutadans ho demanara per a explicar l'alarmant descens del nivell d'aigua a l'Albufera que s'ha donat aquest estiu. Així, la consellera ha volgut recordar que el 2018 es va crear una orde per a arreplegar les condicions límit de l'aigua segons l'època de l'any. D'aquesta forma, s'asseguraven que es mantenirà un nivell òptim per a la conservació de la flora i la fauna autòctona.

Segons ha precisat, "en general s'han complit sempre els nivells", i ha atribuït la baixada del passat estiu a un fet "puntual i aïllat" que espera "no torne a passar" i la Generalitat "vetlarà" perquè es complisca, encara que ha insistit que "no gestionarà els bombaments".

Per la seua banda, el diputat de Ciutadans a les Corts, Eduardo del Pozo ha assenyalat que si no es prenen mesures com més prompte millor, "l'Albufera de València es transformarà en un vertader desert a Europa".

També et pot interessar

stats