La Generalitat anuncia deduccions per a habitants de zones despoblades i afectats per ERTO

El projecte de llei d'acompanyament als pressupostos també preveu ajudes per als estudiants de graus sanitaris o enginyeries.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit aquest dimarts amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler
El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit aquest dimarts amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler / Europa Press.

La llei d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat per al 2021 inclou deduccions fiscals per residir en municipis en risc de despoblació, per als afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), les víctimes de violència masclista i els estudiants de primer curs de carreres sanitàries sanitaris i enginyeries.

El projecte de llei de mesures fiscals, segons ha avançat el president Puig després d’haver mantingut una reunió amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, pretén que els agents econòmics i socials i la ciutadania puguen realitzar aportacions abans de l'aprovació definitiva de la llei.

El projecte de llei de mesures fiscals preveu la creació d'una deducció autonòmica per a les persones que residisquen en municipis en risc de despoblació, entre 300 i 540 euros per contribuent en funció dels fills que tinguen al càrrec.

A més, recull desgravacions fiscals per als afectats per ERTO que van rebre l'ajuda addicional de la Generalitat de 150 euros, així com per a les persones que realitzen donacions relacionades amb la Covid-19, dones víctimes de violència de gènere i els estudiants de primer curs de graus universitaris amb moltes pràctiques, com els sanitaris o les enginyeries.

En transport, el projecte estableix una deducció del deu per cent per a incentivar l'adquisició o l’electrificació de bicicletes urbanes i vehicles elèctrics de mobilitat personal. Per a promoure la creació de noves activitats, s'inclou una deducció per a incentivar les aportacions en societats de capital i cooperatives de nova creació, sempre que es tracte d'una activitat no exercida amb anterioritat i genere ocupació.

També et pot interessar

stats