La Generalitat anuncia 294 milions per a 2.457 habitatges de lloguer assequible durant els pròxims cinc anys

Aquesta iniciativa es durà a terme en 18 municipis de la Comunitat Valenciana i el 10% estaran reservats a víctimes de violència masclista

Martínez Dalmau, aquest dilluns, durant la presentació del pla de vivenda.
Martínez Dalmau, aquest dilluns, durant la presentació del pla de d'habitatgea.

La Generalitat pretén amb el Pla d’Habitatge 2400 construir 2.457 habitatges públics els pròxims cinc anys per a destinar-los a lloguer assequible en 18 municipis. I ho farà mitjançant promocions públiques, cessió de solars a promotores i cooperatives i projectes pilot d'eficiència i sostenibilitat, amb l'objectiu d'acostar-se a la mitjana europea i donar resposta a les necessitats post-Covid. Així ho ha explicat el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau. En l'acte, al Palau de la Generalitat, han estat presents responsables del Consell i també alcaldes, representants de la patronal valenciana i dels sindicats, entre altres.

Per a aconseguir-ho, el Pla 2400 preveu una inversió publicoprivada de 294 milions d'euros, 213 dels quals que aportarà el Consell, i generar fins a 13.500 llocs de treball directes i indirectes. "És una reposada potent i necessària a una emergència residencial que ha aguditzat la pandèmia", ha destacat el president, Ximo Puig. Aquest pla aspira a rebre fons europeus, segons han detallat els responsables polítics.

Aquests nous habitatges es construiran a Alcoi, Alacant, el Campello, Elx, Sant Joan, Torrevella, Albaida, Alzira, Benaguasil, Gandia, Manises, Silla, Torrent, València, Borriana i Almassora, i el 10% estarà reservat per a víctimes de la violència masclista.

“Aquest és un primer pas”, ha resumit Martínez Dalmau, que ha anticipat un segon pla municipal. A Espanya, ha indicat el vicepresident segon, el parc públic d'habitatge dona cobertura a l'1,6% de la població, fet que contrasta amb

del 16% de França, el 21% de Dinamarca o el 30% d'Holanda.

Puig, per la seua banda, ha subratllat que "som un dels països del món amb més cases buides, i alhora molts ciutadans no disposen d'habitatge". "Per això hem d'anar a solucions estructurals, com les que ara es plantegen; aquest pla és una resposta potent a l'emergència, donarà un respir a milers de famílies i reactivarà l'ocupació, amb un impacte econòmic esperat pròxim als 880 milions d'euros", ha remarcat el president.

"La imparable concentració urbana porta canvis, com l'encariment de l'habitatge i moltes dificultats per als joves. Per això hem de remodelar els barris, facilitar la reconversió de la construcció amb paràmetres més justos, més rajola sostenible, més innovació, més sostenibilitat i més cohesió territorial", ha defensat Puig.

També et pot interessar

stats