La Generalitat ampliarà les ajudes als afectats per l'incendi de Llutxent

L'administració no es limitarà només al primer habitatge o criteris de renda i cobrirà també danys privats.

L'incendi de Llutxent va calcinar més de 3.000 hectàrees
L'incendi de Llutxent va calcinar més de 3.000 hectàrees / Àlex Oltra (Ajuntament de Gandia)

La Generalitat ha decidit estendre les ajudes als afectats per l'incendi de Llutxent, que va cremar més de 3.200 hectàrees de terreny, i no es limitarà només a cobrir danys al primer habitatge ni a considerar criteris de renda a l'hora de concedir-les. Segons ha anunciat l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, en Les notícies del matí, el govern valencià va acceptar aquest dilluns la reivindicació que plantejava l'Ajuntament de manera que cobrirà dany públic i també dany privat.

"És una molt bona notícia, perquè les ajudes arribaran a totes les cases afectades", ha celebrat Morant. Està previst que el decret que regula les ajudes s'aprove en la primera reunió del ple del Consell després de les vacances d'estiu, el 7 de setembre. A partir d'aquest moment, els ajuntaments i el veïnat tindran un termini de 45 dies per a sol·licitar-les.

L'alcaldessa de Gandia ha reiterat que el més urgent en aquest moment és restablir la normalitat i que, per a això, el consistori està treballant juntament amb el veïnat. 

Dilluns el municipi de Gandia va acollir la reunió extraordinària de la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Postemergència, en la qual van participar diferents departaments de la Generalitat i els alcaldes dels set municipis afectats per l'incendi: Llutxent, Gandia, Ador, Barx, Pinet, Quatretonda i Ròtova.

Morant ha explicat també que el proper dilluns començaran els treballs de les brigades de la Generalitat per a eliminar els arbres cremats, tant en el sòl públic com en les parcel·les privades, amb la finalitat d'evitar que caiguen i per a disminuir el risc de plagues i malalties. Segons ha indicat, el departament d'Urbanisme es posarà en contacte amb els propietaris perquè es puguen acollir a aquesta mesura i facilitar l'accés dels treballadors.

També et pot interessar

stats