La Generalitat agilitzarà els tràmits per a desenvolupar instal·lacions d'energies renovables

Ximo Puig ha anunciat que el Consell aprovarà aquest divendres el decret que permetrà comptar amb més capacitat energètica renovable.

Dos operaris col·loquen un panel en una instal·lació fotovoltaica
Dos operaris col·loquen un panel en una instal·lació fotovoltaica / EDP

El president de la Generalitat , Ximo Puig, ha anunciat que el ple del Consell aprovarà aquest divendres un decret que simplificarà els procediments administratius per a desenvolupar instal·lacions d'energies renovables, com ara plantes eòliques o fotovoltaiques, a la Comunitat Valenciana.

Aquest decret, elaborat conjuntament per les conselleries d'Economia Sostenible, Transició Ecològica i Política Territorial, té com a objectiu eliminar traves burocràtiques que actualment llasten el desenvolupament de plantes eòliques o fotovoltaiques. Amb la nova normativa, que garantirà la seguretat jurídica, ambiental i territorial, es preveu que els tràmits puguen arribar a reduir-se un any. Segons el cap del Consell, això suposarà un avanç per a comptar amb més capacitat energètica renovable, d'acord amb els objectius 2030 de la Unió Europea.

En una visita al parc eòlic de Cofrents, Puig ha destacat la importància d'aquest sector de les energies renovables per al desenvolupament futur. Així, ha assegurat que la Comunitat Valenciana tindrà capacitat d'autoproveir-se d'energia només amb energies renovables. En l'actualitat hi ha 36 parcs eòlics en funcionament i n'hi ha sol·licitats 32 més. A banda, existeixen projectes importants d'energia fotovoltaica que també s'estan tramitant.

També et pot interessar