Gaspar proposa reduir a la meitat les 40 línies de subvencions de la Diputació de València

El president de la corporació demana disculpes als municipis per la lentitud en la tramitació de programes.

El president de la corporació demana disculpes als municipis per la lentitud en la tramitació de programes
El president de la corporació demana disculpes als municipis per la lentitud en la tramitació de programes / Europa Press

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha proposat que en els pressupostos de l'entitat per a 2019 es contemple una reducció a la meitat de les 40 línies de subvencions amb què compta actualment per a "simplificar i agilitzar l'administració" i el treball dels ajuntaments.

Gaspar ha llançat la proposta en un acte en què desenes d'alcaldes i alcaldesses de les comarques de València han analitzat el model de Serveis Socials de la Diputació de València. Segons ha destacat, la inversió de la corporació en serveis socials s'ha multiplicat per quatre fins a arribar als 12 milions d'euros. Tot i això, ha demanat disculpes als municipis per la lentitud de la institució a l'hora de tramitar programes i subvencions.

Gaspar ha justificat els retards per la nova legislació a la qual estan subjectes les administracions, més garantista i transparent, que fa que "s'acumulen" els expedients. "La legislació no ha de canviar, però sí la manera de fer les coses, i hem de simplificar i prioritzar en allò important", ha dit en referència a la proposta de reduir les línies de subvenció.

A més, ha destacat que en tres anys s'han multiplicat per quatre les ajudes a municipis de menys de 10.000 habitants per a serveis socials bàsics, i ha apostat per continuar incrementant aquesta partida en els pressupostos del 2019.

També et pot interessar

stats