Garzón assegura que l'"única opció viable" per als PGE són els socis d'investidura

El coordinador federal d'EU ha denunciat que la corrupció del PP i la monarquia han aguditzat el "desprestigi institucional" a Espanya.

El coordinador federal d'EU, Alberto Garzón, en una imatge d'arxiu
El coordinador federal d'EU, Alberto Garzón, en una imatge d'arxiu / Paco Campos (Efe)

El coordinador federal d'Esquerra Unida i ministre de Consum, Alberto Garzón, ha afirmat que l'"única opció viable i sostenible per a la política "nítida d'esquerra" que precisa el govern per als pressupostos generals de l'Estat passa pels socis d'esquerra que van donar suport a la investidura de Pedro Sánchez, i ha indicat que han de servir per a avançar cap a un "país republicà i plurinacional".

Així s'ha manifestat en la seua intervenció en l'Assemblea Política i Social d'Esquerra Unida, celebrada aquest dissabte de manera telemàtica, en què ha fet una crida explícita per a portar a la pràctica una "política nítida d'esquerra", reforçant la majoria d'investidura" per a tirar endavant els pressupostos i "assemblar les forces polítiques per a poder construir un altre model de país".

Garzón ha defensat que els nous comptes públics han de ser la "cristal·lització ideològica d'un govern" i han de respondre a la "greu vulnerabilitat del sistema econòmic que ha posat de manifest la pandèmia", la qual cosa implica "fer, de la necessitat, virtut".

Per a això, ha instat a fer un salt en el model productiu i de consum" que creu que només s'aconseguirà amb "diversificació econòmica i la reindustrialització" per a "no haver de dependre d'un únic sector important i aspirar a millors salaris a través d'una qualificació tecnològica més alta".

Critiques al Partit Popular i al rei Joan Carles

Garzón ha responsabilitzat al PP d'"utilitzar les forces i cossos de seguretat per a l'espionatge polític, i ha afirmat que la "corrupció dins de la Casa del Rei no és obra d'una sola persona, sinó que requereix l'ajuda d'altres d'alta qualificació". Al seu judici, "la fugida del ciutadà Joan Carles de Borbó confirma els indicis que hi havia contra ell" i que ho haja fet "al país on ha anat, revalida també les sospites".

Enfortiment d'Unides Podem

En clau interna, ha fet una crida a avançar de manera decidida en la "campanya d'enfortiment i de coordinació de l'espai d'Unides Podem", i ha defensat que tots junts és la millor forma per a defensar un model de país "de tradició republicana, de defensa de la classe treballadora i de plurinacionalitat".

També et pot interessar

stats