Garrido afronta el ple d'investidura com a successor de Cifuentes

Succeeix Cristina Cifuentes amb el suport del seu partit, el PP, i de Ciutadans.

Ángel Garrido després de la reunió amb la presidenta de l'Assemblea de Madrid, Paloma Adrados, el 8 de maig
Ángel Garrido després de la reunió amb la presidenta de l'Assemblea de Madrid, Paloma Adrados, el 8 de maig / Victor Lerena (EFE)

Ángel Garrido serà el sisé president de la Comunitat de Madrid una vegada que divendres concloga el debat d'investidura a l'Assemblea madrilenya. Garrido va convertir-se en president en funcions el passat 25 d'abril. Substituïa així Cristina Cifuentes, que va dimitir arran de les irregularitats del màster que va cursar a la Universitat Rei Joan Carles i la publicació d'un vídeo en el qual se li atribuïa un suposat furt en un supermercat el 2011.

Garrido, molt pròxim a Cifuentes, va ser proposat per aquesta com a candidat per a la investidura, en una aposta per la continuïtat en el govern madrileny. Fins aquell moment, Garrido era el portaveu de l'Executiu, i conseller de Presidència i Justícia.

En la sessió del ple d'investidura, Garrido exposarà sense límit de temps el programa polític del govern que pretén formar i sol·licitarà la confiança de l'Assemblea. Després del seu parlament, el ple es reprendrà divendres a les 10.00 hores. Serà llavors el torn de les intervencions dels  portaveus parlamentaris de Ciutadans, Podem, PSOE-M i PP, i es passarà a votar després d'una pausa.

Garrido necessita el vot favorable de la majoria absoluta de la Cambra per a poder ser investit president, cosa que passarà si no hi ha cap imprevist ja que el PP i Ciutadans sumen 65 escons davant els 64 del PSOE-M i Podem.

El portaveu de Ciutadans, Ignacio Aguado, ha declarat que espera que "passe com més prompte millor aquesta investidura" per tal de "recuperar la normalitat a la Comunitat de Madrid".

Des del PSOE-M, el portaveu adjunt, José Manuel Franco, ha assenyalat que "continuaran els mateixos problemes" a la Comunitat perquè el mateix Garrido ha anunciat que "serà un Govern de continuïtat". Tot i això, diu que té "alguna esperança" en què Ciutadans "ho pense millor i decidisca al final no votar Garrido" per obrir una "via d'un Govern que supose realment un autèntic canvi".

Per la seua part, la diputada de Podem, Clara Serra ha instat Ciutadans a pensar el sentit del seu vot. Diu que si finalment donen suport a Garrido i aquest és investit president "els madrilenys perdran un altre any més".

El portaveu del PP, Enrique Ossorio, qualifica Garrido com una persona "intel·ligent, treballadora, amb trellat i amb criteri" i es va mostrar convençut que serà "un gran president".

També et pot interessar

stats