García-Page, disposat a tornar als regants els diners de les tarifes de l'aqüeducte Tajo-Segura

A canvi, el president manxec demana que "tornen l'aigua" o que, simplement, "s'acabe els transvasament".

García-Page demana paralitzar el transvasament Tajo-Segura
García-Page demana paralitzar el transvasament Tajo-Segura / Europa Press

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, s'ha mostrat disposat a tornar a les comunitats de regants de les regions de l’est els diners del que es coneix com a compensacions per les tarifes de l'acord Tajo-Segura a canvi que "tornen l'aigua" o que, simplement, "s'acabe els transvasament".

Per a García-Page, la recent sentència del Tribunal Suprem sobre les tarifes del transvasament Tajo-Segura posa de manifest que, durant anys, els regants de les regions de l’est han estat pagant "menuts" per l'aigua del Tajo.

Així mateix, el president manxec ha advertit que si el govern espanyol o les confederacions hidrogràfiques tingueren la intenció d'executar aquesta sentència "abans a costa dels regants del Tajo que d'aquells que reben el transvasament, es trobaran de front el govern de Castella-la Manxa d'una manera clara i rotunda, no sols en els tribunals". 

García-Page ha remarcat que mai permetria que "faltara aigua" a les regions de l’est però que el "gran objectiu" que s'ha de perseguir és arribar a un acord nacional en matèria hídrica. Per això, ha tonat a plantejar la possibilitat de "subvencionar" l'aigua dessalinitzada i posar el mateix preu que el que té actualment el metre cúbic de l'aigua del transvasament, sempre que les infraestructures ja construïdes -i en les quals es van arribar a invertir més de 500 milions d'euros- comencen a ser considerades com un recurs prioritari per a l'abastiment hídric i s'abandone l'aqüeducte Tajo-Segura.

També et pot interessar

stats