García-Page, disposat a reformar l'estatut de Castella-la Manxa per a protegir el Tajo

És l'advertència que fa el president castellanomanxec al govern de Múrcia si reformen l'estatut per a blindar el transvasament.

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page (dreta), en un acte celebrat aquest dilluns
El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page (dreta), en un acte celebrat aquest dilluns / Ismael Herrero (Efe)

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha avisat el govern de Múrcia que si planteja un canvi del seu estatut per a arreplegar el "blindatge" del transvasament, l'administracio castellanomanxega accelerarà també una reforma estatutària "amb la intenció contrària" perquè "l'únic blindatge siga per a la conca del Tajo".

A més, ha advertit que si el país "vol apostar per un futur sostenible" hi ha "moltes més fórmules" per a fer-ho com ara la dessalinització, una proposta que coneixen "molt bé al Llevant". 

García-Page ha proposat que "si el que volen és una obra de fontaneria" que s'atrevisquen a "plantejar transvassaments des de l'Ebre, el Duero o el Guadalquivir". El president manxec ha volgut recordar que la seua comunitat "ja ha guanyat terreny" en aquesta matèria amb la sentència del Tribunal Suprem que reconeix l'incompliment dels cabals ecològics del riu al seu pas per la comunitat autònoma. 

També et pot interessar