García-Margallo preveu un escenari “més complex” en les europees per l’augment de l’extrema dreta

El candidat al Parlament Europeu s’ha mostrat preocupat per l’impacte dels aranzels dels Estats Units en la producció de Ford a Almussafes.

VÍDEO | García-Margallo preveu un escenari “més complex” en les europees per l’augment de l’extrema dreta

À Punt ha acabat la roda d’entrevistes amb els candidats i les candidates de les principals formacions a les eleccions al Parlament Europeu amb José Manuel García-Margallo. El candidat popular ha assegurat que després de les eleccions del 26M, la Unió Europea es trobarà en un escenari “molt més complex” que en els anteriors comicis. 

Margallo ha destacat que a Europa no es discuteix l’equilibri entre les forces d’esquerres i de dretes, sinó entre aquells que creuen en el projecte del marc comunitari i els euroescèptics, que “volen paralitzar o frenar el projecte europeu”.

Sobre el creixement de grups com Vox, el candidat del PP ha sentenciat que des de la formació no acordaran cap mesura amb aquests partits, dels quals ha dit que són “molt restrictius” en matèria de drets i llibertats. “No hi haurà enteniment amb ells a Europa. Qualsevol petició d’aquests partits no serà escoltada”, ha dit. 

Impacte del Brexit en la Comunitat Valenciana

Davant la pregunta sobre quin creu que serà l’impacte de l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea, Margallo ha afirmat que el primer que ha de fer el Parlament Britànic és definir quin és el marc de relacions futures que establirà amb la resta dels països comunitaris. Tot i això, ha dit que des de la UE seguiran “al minut” les negociacions perquè no hi haja un impacte negatiu en la Comunitat Valenciana. 

A més, el candidat popular ha assegurat que el que realment li preocupa és la pujada d’aranzels dels Estats Units, que podria tindre conseqüències negatives per a la producció de la planta de Ford a Almussafes. 

“El sector dels cítrics ha d’autoorganitzar-se”

Margallo també ha valorat la crisi dels cítrics, de la qual ha afirmat que és necessari que s’establisquen unes clàusules de salvaguarda perquè els productors valencians competisquen en igualtat de condicions que els dels tercers països. També ha assegurat que per a competir amb aquests països és necessari que el sector dels cítrics s’autoorganitze. 

També et pot interessar

stats