Galícia tanca la campanya de les eleccions autonòmiques més incertes dels últims temps

Les enquestes han obert la possibilitat que s’acabe la majoria absoluta del PP

Xosé Ramón Besteiro (PSdeGa), Alfonso Rueda (PP) i Ana Pontón (BNG)
Xosé Ramón Besteiro (PSdeGa), Alfonso Rueda (PP) i Ana Pontón (BNG) / Lavandeira jr/Cabalar/Lavandeira

Tanca la campanya en les eleccions més incertes dels últims temps a Galícia, en què les enquestes han obert la possibilitat d'acabar amb catorze anys de majories absolutes del PP. Uns resultats que s'extrapolaran més que mai a la política estatal. Per això, cap líder ha volgut perdre's l'última jornada d'actes en uns comicis que podrien decidir-se per un reduït grapat de vots.

Pedro Sánchez ha sigut el primer que ha tancat campanya amb un acte centrat a demanar el vot útil per al PSOE i a destacar les contradiccions de Feijóo sobre l'amnistia. S’ha preguntat quin és el verdader Feijóo, el que va negociar amb els partits independentistes per a la seua investidura o el que va voler il·legalitzar aquests mateixos partits. Cap d’ells, ha assegurat, “perquè l’única veritat de Feijóo és que tot en ell és mentida”, ha sentenciat. 

Acusacions que Feijóo ha tornat pocs minuts després en una crida a repetir els resultats registrats a Galícia en les eleccions generals. En un míting ha dit al seu electoral que ara tenen moltes més raons que al juliol per a votar el PP, perquè “ara ja sabem que els canvis d’opinió [de Sánchez] són mentides”.

A pesar que controlava l'eufòria que transmeten les enquestes, la candidata del BNG ja es veu com la primera presidenta de Galícia. Ha dit que el país ha canviat i que aquest diumenge “s’alçarà a fer història”. “El canvi és imparable”, ha postil·lat. 

I crides al vot útil també en els actes de Sumar i Vox, dues formacions fins ara extraparlamentàries a Galícia.

També et pot interessar

stats