Fuset diu que té la consciència tranquil·la i que sempre ha actuat respectant els protocols

El regidor de València Pere Fuset anirà a juí per l'accident mortal de Vivers.

El regidor de Compromís a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha atés als mitjans aquest divendres

La secció quarta de l'Audiència Provincial de València ha confirmat l'obertura de juí contra el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, i el president d'una associació de promotors musicals per l'accident mortal que va patir el 2017 un operari en el muntatge d'unes graderies al parc de Vivers.

Segons consta en una interlocutòria facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), l'Audiència desestima els recursos d'apel·lació interposats pels processaments i l'Ajuntament i es confirma la continuïtat de la causa judicial.

El mes de novembre passat, la Fiscalia va sol·licitar el sobreseïment de la causa contra l'edil de Compromís sense perjuí de les possibles responsabilitats civils subsidiàries de l'Ajuntament de València per no considerar-lo responsable d'aquest accident mortal.

Els fets que han donat lloc a la investigació van ocórrer el 27 de juny de 2017, quan un operari que treballava en la construcció d'unes graderies amb capacitat per a mil persones per als concerts musicals de la Fira de Juliol va xafar una taula que va cedir i va caure des d'una altura de tres metres, es va colpejar al cap i va morir uns dies després en un hospital de València. Tenia 47 anys, estava casat i era pare de dues filles.

En l'acte d'incoació de procediment abreujat, el jutge va indicar que sobre Pere Fuset existeixen indicis racionals que personalment, i no a través dels seus tècnics, “va exigir  urgència en el muntatge de les graderies amb un mínim d'antelació a la celebració del concert”.

En la resolució, el jutge indica que també hi ha “indicis racionals de participació criminal en la causació de la defunció imprudent” per no haver exigit, afig, “l'aportació a l'empresa contractada que va ocupar sense concurs públic l'estudi de seguretat laboral i salut del muntatge de l'obra".

La família del treballador mort en l'accident va presentar un escrit d'acusació en el qual reclama cinc anys de presó per al regidor: tres per homicidi imprudent i dos per un delicte contra els treballadors.

Fuset assegura que està tranquil i que confia en la justícia

Aquest divendres, Fuset ha explicat que estava preparat perquè li van desestimar el recurs per a evitar ser processat en el juí per aquest accident mortal. A més, el regidor ha reconegut que "no és plat de gust", però ha de ser "responsable, confiar en la justícia i esperar el moment oportú per a donar explicacions".

"Tinc la consciència tranquil·la. Sempre he actuat dins del marge de la llei i he respectat els protocols que els tècnics i l'Ajuntament marcaven", ha afegit el regidor.

També et pot interessar

stats